Magasin 405 – en plats för stora idéer och möten

Magasin 405 fotad från markperspektiv, med rött tegel och stora, klarblå dörrar. På Oceanpiren tornar den gamla byggnaden Magasin 405 upp sig. En byggnad som tidigare fungerade som kaffelager ger nu plats för stora events, ännu större idéer och många möten.

Oceanhamnen håller på att förändras. Från att ha varit ett gammalt hamnområde ska det bli en ny central stadsdel. Just nu förbereds Oceanpiren för byggstart som planeras till 2017. I det första skedet ska här byggas bostäder, kontor, förskola, park och en kanal. På andra sidan kanalen står tegelbyggnaden Magasin 405 som en påminnelse om områdets historia.
Visionen på lite sikt är att utveckla magasinet till en ny och flexibel mötesplats i den nya stadsdelen. Fram till dess testar vi hur byggnaden kan användas.

Magasin 405 bjuder på en osminkad och rå industriyta på drygt 3000 kvadratmeter. Här finns varken värme, kök eller möbler och endast två toaletter. Däremot en unik miljö som bjuder på stora möjligheter. Lokalen går att använda för slutna större events såsom festivaler, workshops,  spelningar och föreställningar. Och givetvis mycket mer än så som vänder sig till helsingborgarna.

Låter det spännande? Vill du ha mer information besök http://www.thinkopenspace.com/events/

Två stora målningar av tecknade människor. I bakgrunden magasinets kala betonggolv.

Målningar uppställda mot väggar och pelare. I bakgrunden magasinets kala betonggolv.
Utsikt från ett fönster över en byggkran .