Brf Oceankajen får tak över huvudet

Bygget av Riksbyggens Brf Oceankajen i Helsingborg är i full gång och under hösten reste sig de sista våningarna så att hela huset nu är komplett. Brf Oceankajens gemensamma takterrass börjar sakteligen också ta form.

Fasadarbetet pågår nu med teglet. Invändigt har man börjat resa innerväggar. Intresset för Brf Oceankajen har varit stort sedan säljstarten och det finns bara 6 st lägenheter med 3-4 rok kvar till försäljning. Arbetet pågår också med uthyrning av de tre lokaler som kommer att finnas i föreningens bottenplan.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kommit så långt i arbetet med Brf Oceankajen. Läget, direkt vid vattnet, är otroligt fint och vi arbetar med att skapa en levande stadsdel med fokus på hållbarhet, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd.

Inflyttningen beräknas börja under kvartal 2, 2020.

Brf Oceankajen har 3 lokaler i bottenplanet. Lokal nummer ett är på 66 kvm och belägen i det svarta huset med fönster ut mot havet. Den nästa största lokalen på 79,5 kvm är belägen i det röda huset med fönster ut mot Redaregatan och kanalen. Båda lokalerna kommer att vara utrustade med både pentry och toalett och passar till många olika typer av verksamheter som florist, frisör, skönhetssalong, galleri, inredning, kläder eller kontor.

– Den största lokalen är på 192 kvm och även den har ett superfint läge med fönster ut mot hav, kanal och torg. Lokalen är förberedd för caféverksamhet med möjlighet till uteservering, efter tillstånd hos kommunen. Tänk vad trevligt med exempelvis ett litet tapasställe med utsikt mot havet, säger Emmie Dehn, projektledare Riksbyggen.

Samtliga lokaler kommer att vara tillgängliga i samband med att de boende flyttar in.

För mer information:

Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd, 040-32 67 54

anders.jeppsson@riksbyggen.se

Emmie Dehn, projektledare Riksbyggen, 040-10 94 66 (ang lokaler)

emmie.dehn@riksbyggen.se

Innehåll från Riksbyggen till Oceanhamnens nyhetsbrev.