Denis Kerkhof kliver in som projektledare för H+

Dennis Kerkhof börjar den första februari som projektledare för Hplus. Under en månad kommer han att arbeta parallellt med den nuvarande projektledaren Anders Landsbo. Dennis har senast arbetat som byggprojektledare på Lunds kommuns fastighets AB där han arbetat med nybyggnadsprojekt.

Vi fick möjlighet att ställa några frågor till Denis.

Varför sökte du jobbet som projektledare för Hplus?
–Hplus är ett väldigt spännande projekt och jag har erfarenhet från liknande projekt från Nederländerna och övriga Europa. För mig är det viktigt att få vara med i de tidiga skeendena i stadsutveckling och följa hela processen. Jag brinner för innovation och är intresserad av ny teknik och det är två viktiga delar av projektet. Hplus är ett stort projekt i en spännande stad med ett läge som ligger väldigt bra till.

Vad kommer du att kunna bidra med till projektet?
– Jag känner mig väldigt taggad att börja på mitt nya jobb och som projektledare är jag väldigt engagerad och driven. Jag hoppas även att jag kan bidra med ett internationellt perspektiv och synsätt. Det är en utmaning i Hplus att få alla att samarbeta för att kunna uppnå en högre kvalitet så att det blir ett bra område för både boende och besökare.

Du kommer ju från Nederländerna, hur hamnade du i Sverige?
– Jag brukar säga att jag blev kär i tre svenska flickor. En av dem är nu min sambo och de två andra är mina döttrar. Jag kom till Sverige för 5 år sedan och bor i Lund. Nu ser jag fram emot att få lära mig mer om Helsingborg.

Fotboll är viktigt för Helsingborgarna. Vilket lag håller du på?
– När det gäller fotboll har jag kvar mitt hjärta i Feyenoord. Det var ju där som Henke Larsson började sin internationella fotbollskarriär.