Förskola i Oceanhamnen

Oceanhamnen blir en blandad stadsdel med lite av allt. Förutom bostäder och butikslokaler bygger vi en förskola för att tillgodose behovet av barnomsorg i stadsdelen.

Öster om Redaregatan i Oceanhamnen planerar vi för en förskola i tre plan. Denna kommer ha plats för upp till 150 barn, med en gård som kan användas för lek och aktiviteter även under kvällar och helger. Byggstart för förskolan kommer ske under 2021, och ambitionen är att den ska stå klar 2022.

Varvsparken nära till hands

Under den första etappen i Oceanhamnen görs den gamla torrdockan om till en helt ny park – Varvsparken. Den nya förskolan kommer att ligga precis bredvid denna. En mindre idrottshall, eller ett aktivitetshus, kommer att byggas i anslutning till skolan.

I varvsparken kommer det även finnas en lekplats med djungeltema. Det kan låta som ett lite märkligt tema, men djur – även exotiska sådana – har sin plats i Oceanhamnens historia.

– Det kom en del djur ombord på båtarna. Råttor, olika spindlar, ormar och skorpioner. Många av dessa lämnades in till någon typ av museum som låg längst ner på Bruksgatan, där EFS-kyrkan ligger idag, berättar Rolf Landin, som arbetade i området när det var en aktiv hamn. Ja, råttorna ville de förstås inte ha…

Varvsparken kommer ligga bredvid den nya förskolan.