I huvudet på Brf Oceanpirens arkitekter och säljstart beslutad

Visionsbild som visar hur Brf Oceanpiren kommer se ut

När Helsingborgs Stad utlyste en markanvisningstävling för Oceanhamnen var uppgiften tydlig. Staden såg framför sig kreativa, hållbara förslag och sporrade arkitekterna att tänka i nya banor. I kvarteret Primula, som består av två hus, avgick två arkitektkontor med segern: Kanozi Arkitekter och Kamikaze Arkitekter.

Vi har bett två av arkitekterna bakom Brf Oceanpiren reflektera över sina projekt, och delar här med oss av deras kommentarer. Längre ner i texten kan du läsa om den planerade säljstarten i augusti!

Brf Oceanpiren, hus 1

Ett kvarter för hela livet

Bild på Claus Uldal

– Vårt projekt fick namnet ”Ett kvarter för hela livet”, säger Claus Uldal, en av arkitekterna som tog fram Kanozis bidrag. Vi har skapat ett boende med attraktiva och flexibla lösningar för alla generationer. Ett konkret exempel är lägenheterna med tonårsrum – en avgränsad del med sovrum, eget badrum och egen entrédörr. Perfekt för tonåringar, men fungerar också fint för den som vill ha en inneboende. Byggnaden bjuder även på variation exteriört. Den främre delen har en klassisk, svart tegelfasad, medan den bakre delen har en veckad, mörkt guldskimrande fasad i rostfritt stål.

Brf Oceanpiren, hus 2

En mosaik av möjligheter

Bild på Johan Bignert

– Vi kallade vårt projekt ”En mosaik av möjligheter”, säger Johan Bignert, en av arkitekterna bakom Kamikazes vinnande förslag. I grunden handlar det förstås om att gestalta husen väl. Hade vi till exempel gjort dem helt platta i fasaderna och använt samma material över hela, då hade det inte varit lika spännande. Det är en fråga om variation, att ögat behöver nya intryck. Föränderlighet över tid är också en viktig aspekt. Vi gör till exempel entresollägenheter på bottenvåningarna. Just nu vill man bo i dem, senare kan de kanske konverteras till något annat – en lokal eller en bokal, där man både bor och arbetar.

Save the date

Boka reda nu upp den 29 augusti, det är nämligen då som vi bjuder in våra VIP-kunder till en eftermiddag där vi presenterar bostäderna och området närmre. Det kommer också att finnas möjlighet att ställa frågor till vår säljare. I juni kommer vi att skicka ut en detaljerad inbjudan med plats och tid för den 29 augusti.

Bli VIP-kund

Lämna en intresseanmälan för att få en VIP-inbjudan till säljstarten. En VIP-inbjudan innebär att du får chans till förtur innan bostäderna släpps till allmän säljstart. Lämna din intresseanmälan på: oceanpiren.se/intresseanmalan/