Magnolia Bostad bygger kvarteret Ophelias Brygga

Ophelias Brygga har mottagits mycket väl på marknaden och intresset för lägenheterna är fortsatt väldigt stort, trots att inflyttningen ligger knappt två år fram i tiden. En stor del av lägenheterna i projektet är sålda men ännu finns många lägenheter kvar. Nu väntar köparna på att få göra sina tillval i lägenheterna, något som kommer att påbörjas redan under våren.

Visionsbild på Ophelias Brygga med vatten i förgrunden. I vattnet syns folk som paddlar kajak.

Magnolia Bostad uppför projektet Ophelias Brygga som innefattar 124 bostadsrätter och 4 lokaler i Oceanhamnen i Helsingborg. Karaktäristiskt för projektet är den direkta kontakten med vattnet, den höga grundstandarden, stora fönsterpartier, genomtänkta planlösningar, häftiga kontraster i materialval och lägenheter med egen, privat brygga. I Ophelias Brygga läggs även stort fokus på miljö och hållbarhet, med bland annat solceller på taket, vakuumtoaletter, matavfallskvarnar i alla kök och smarta elnät.

Första spadtaget togs i november 2018 och produktionen ute på piren är idag i full gång. Just nu pågår grundläggningsarbetet, det vill säga källaren och det framtida garaget börjar ta form.  Därefter, monteras stommarna och i takt med det kommer vi att kunna se mer och mer av huset ovan mark. Om ca ett år kommer det invändiga arbetet påbörjas i form av bland annat målning och inredning i kök och bad. Ophelias Brygga beräknas stå klart för inflyttning kring årsskiftet 2020/2021.

– Helheten och förvandlingen av området är det som lockar många av våra köpare och det är också det som är den största utmaningen för samtliga byggherrar på plats, säger Martin Johansson, projektutvecklare på Magnolia Bostad. Det finns självklart utmaningar med att bygga på en plats som denna. Exempel på detta är samordningen av bygglogistiken och att bygga i vatten. En intressant utmaning är också områdets stora fokus på hållbarhet och miljö, något vi ser väldigt positivt på. Det är en outforskad nisch för branschen i Sverige. Att tillsammans med övriga aktörer medverka till att utveckla Helsingborgs stads visioner om en hållbar stadsutveckling i Oceanhamnen känns helt rätt i tiden, avslutar han.