Nu har du möjlighet att Pixla på piren

I maj är det kick-off för #pixlapiren vilket också innebär startskottet för att börja pixla på piren. Nu har du möjlighet att delta! Men hur gör du egentligen för att pixla och hur går det till?

Gör så här:

  1. Presentera din idé för personalen på #pixlapiren eller maila pixlapiren@helsingborg.se. De godkänner din idé eller hjälper dig att utveckla den om det finns oklarheter.
  2. Välj ut ett område att pixla in tillsammans med personalen.
  3. Skriv på och acceptera pixelkontraktet, det handlar bland annat om ditt ansvar och säkerheten.
  4. Nu kan du söka bidrag från Visionsfonden #pixlapiren eller vanliga Visionsfonden om du vill.
  5. Börja använda din pixel!

Det kostar ingeting att pixla in ett område. När ditt pixelkontrakt tar slut ansvarar du för att ta bort oönskat material och skräp. Du kan ha din pixel från 1 dag till max 1 år. Vid årsskiftet måste nytt kontrakt skrivas om du vill fortsätta.

Hur stor är en pixel?

En pixel är 10 x 10 meter men det finns ingen begränsning på antalet pixlar du kan välja. Detta sker i dialog med personalen och andra pixlare på piren.

Vad kan du få hjälp med?

Personalen kan ge dig tips och råd om ditt projekt utifrån dina förutsättningar. Personalen finns tillgänglig under säsong april-september. Du kan också låna verktyg och material.

Vem får pixla?

Personer över 10 år, grupper, föreningar och företag. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd. Är ditt syfte att tjäna pengar på din pixel skriver vi ett annat typ av kontrakt.

Vad har jag för ansvar?

Du har ansvar att hålla din pixel städad och i bra skick. Aktiviteten på din pixel får inte heller utgöra någon direkt säkerhetsrisk. Besökare och pixlare genomför aktiviteter på egen risk.

Får man lov att bygga vad man vill?

Det finns vissa begränsningar, till exempel får du inte bo på din pixel. Det finns också en begränsning i hur stort du får bygga, stora konstruktioner kräver ritning. Men det sker i dialog med personalen på #pixlapiren.

Har du fler frågor om hur man pixlar? Då kan du kontakta oss på pixlapiren@helsingborg.se