Prisma ger plats för nya perspektiv

I höstas satte Wihlborgs spaden i marken för Prisma – det första kontorsprojektet i Oceanhamnen. Huset, ritat av Erik Giudice Architects, har utformats med influenser från Europas metropoler och är själva motsatsen till lagom. Ett hus skapat för att attrahera och inspirera. För verksamheter med visioner. Huset får en gemensam takterrass med milsvid utsikt över sundet och staden där det blir plats för både lunchlådor och arbetsmöten.

I slutet av 2020 är 11 000 kvadratmeter kontor, restaurang och service klara att tas i bruk. Grunden är gjuten och nu under våren börjar huset successivt ta form.

– Just nu handlar det mycket om att hitta rätt när det gäller teknik, installationer och material för stomme och fasad. Här gäller det att kombinera fokus på hållbarhet, ekonomi och gestaltning, säger Christian Westerberg, projektledare på Wihlborgs.

Visionsbild på Prisma, med kanalen i förgrunden

Samtidigt pågår diskussioner med ett antal intressenter kring både kontorsytor och servicefunktioner i bottenplan.

– Vi märker ett stort intresse för Prisma bland intressenter som vi träffar. Oceanhamnen har ett unikt läge och vi är förstås stolta över Prisma, som verkligen blir ett hus utöver det vanliga. Här finns plats för både stora och små verksamheter. Vi kan erbjuda lokaler för allt från 20 till ett par hundra medarbetare, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs.

Visionsbild på Prisma, med människor i förgrunden.

Hållbarhet har ett stort fokus i hela stadsdelen, vilket också präglar Prisma. Liksom Wihlborgs övriga nybyggnadsprojekt kommer Prisma att certifieras på högsta nivå – Miljöbyggnad Guld. Prisma får egna solpaneler som bidrar till husets elförsörjning. Levande sedumtak fångar upp partiklar i luften och avfallskvarnar i pentryn och kök kan göra matrester till biogas. Ett självreglerande ventilationssystem ger optimal temperatur och luftkvalitet och stora fönster med speciellt utvalt glas släpper igenom dagsljus och håller nere temperaturen under soliga dagar.

Läs mer på prismahelsingborg.se

Visionsbild av Prisma på natten. Byggnaden är upplyst och en kvinna står vid ett räcke och tittar på den.