Prisma tar form

Prisma tar form

Byggandet av Wihlborgs kontorshus Prisma fortskrider enligt plan och redan nu kan man börja ana husets form. Samtidigt pågår intensiva diskussioner med olika aktörer som är intresserade av att etablera sig i fastigheten.

– Vi har flera intressenter där vi är i slutfasen av diskussionerna och hoppas kunna berätta om de första hyreskontrakten redan under maj. Vi för diskussioner med flera verksamheter som är intresserade av kontorslokaler och även med aktörer för gemensam service i bottenplan, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs.

När det gäller själva byggandet är det full aktivitet i projektet och nu kan man se formen av husets nedersta del. Just nu fokuserar Wihlborgs på att resa stommen.

– Under vecka 18 läggs bjälklaget över entréplanet. Därefter fortsätter vi med nästa plan och beräknar lägga det bjälklaget i vecka 21. Därefter är planen att det fortsätter så i treveckorscykler. Vecka 21 börjar också installatörerna att jobba i källaren, berättar Christian Westerberg, projektledare på Wihlborgs.

Planen är att Prisma ska stå klar för inflyttning i slutet av 2020 och förutom toppmoderna kontorsmiljöer med fantastisk utsikt i ett hus med högsta miljöklass får hyresgästerna tillgång till gemensam takterrass med utegym och plats för både avkoppling och arbete.

Den som vill följa bygget i realtid kan göra det via webbkameran.