Program för Byggstart Oceanhamnen

Här finner du information om allt som kommer hända under Byggstart Oceanhamnen.

Växthuset green room, kl 15:00-19:00 och kl 19:30-20:30

Självaste hjärtat för Byggstart Oceanhamnen. Här hittar du känslan och diskussionen om vad Oceanhamnen kommer att bli. Möt byggaktörer, brobyggare, drömmare, politiker och tjänstemän som jobbar med att förverkliga den nya stadsdelen. Här kan du också slå dig ner med en bit mat från någon av foodtruckarna och låta dig underhållas tillsammans med självaste JOHAN WESTER som är nyfiken på ett nybygge.

Byggaktörerna Midroc Property Development, Wihlborgs, Castellum, K-Fastigheter, Sundprojekt, Tage och Söner, Serneke, Riksbyggen samt Magnolia kommer att få en egen plats i green room där de finns tillgängliga för att svara på frågor om bostäder och kontor.

Utställningen, kl 15:00-19:00

I Landgången kan du låta dig inspireras av den färska miniutställningen som visar vad vi ska bygga på Oceanpiren. Här har du också bästa utsikten. Om du inte nöjer dig med det så får du helt enkelt gå in i den framtida stadsdelen med hjälp av VR-teknik. Hur häftigt är inte det?

Guidade bussturer, kl 15:00-19:00

Ta en tur tillsammans med någon som vet! Åk med buss ut i byggområdet på Oceanpiren, gissa var nya gatan Smugglargränd ligger. Det ska byggas både en bro och en kanal, varför då? Häng med upp i lyftkranen och kolla in utsikten.

Området sprudlar, kl 15:00-19:00

Oslopiren är genom sitt kreativitetsprojekt pixlapiren igång och sprudlar av liv. Här minglar du omkring bland gatumusiker, gatuartister och streetartkonstnärer som målar, bygger och leker. Självklart kan du vara med och testa. En unik miljö som väcker din kreativitet och förgyller dagen med vårblomster, värmande eldar och spännande aktiviteter.

Energiprat, kl 15:00-19:00

Stadens eget energibolag, Öresundskraft, finns på plats och berättar om energilösningarna i Oceanhamnen. Håll utkik efter husvagnen.

Drömhuset, kl 15:00-19:00

Där drömmar blir sanna. Här håller Makersspace-gänget till och utvecklar kreativitet dygnet runt. 3D-printers, cykelprojekt, elbilsprojekt och andra kreativa funderingar skapas, lagras och utvecklas. Ta del av andras visioner och låt dig inspireras till egna. På plats finns även Kreativitetsforskarna som hjälper dig att gå från tanke till handling.

Graffittikvarteret, kl 15:00-19:00

Vi har bjudit in de bästa, Leon, Ligisd, ”Space” och lokala konstnärer. Live-målning, workshops för alla åldrar. Popupbutik från Streetcorner, go musik och rätt stämning.

”På väg” – en föreställning, kl 15:00-19:00

Improvisationsteater med Sussie Dahl och Maria Saber. En tankeväckande interaktionsperformance med publiken om att vara på väg till ett nytt ställe, på väg med husvagnen och på väg i livet.

Öppna containrar, kl 15:00-19:00

På pixlapiren kan du få tillgång till en container att använda som ateljé eller kreativitetsverkstad under en period. Under Byggstart är alla dörrar öppna och du kan kika in i andras tankar och verkstäder.

Vernissage med Wieselgrenskolan, kl 15:00-19:00

Under våren har Wieselgrenskolans elever jobbat med  graffitti. Kolla in deras utställning!

Bygglek med Serneke, kl 15:00-19:00

Kom och visa hantverkarna hur man bygger på riktigt. De finns på plats med hammare, spik och såg. Tillsammans bygger vi något som får arkitekterna att fundera på framtiden.

Invigningsföreställningen UPP! kl 19.00-19.30

Vi har alla en längtan UPP, av nyfikenhet eller bara för att komma över, för att hitta nya vänner, för att bli en del av utvecklingen, en del av framtiden. Vidare framåt, utvecklas. UPP, för i den längtan sätter vi igång rörelse. En rörelse Upp driver oss att fortsätta utvecklas. Att utvecklas för att hitta hem.

Nycirkus-producenten och artisten Jesper Nikolajeff är känd för att ha skapat unika platsspecifika föreställningar, bland annat med Cirkus Cirkör och andra nycirkus-kompanier. Vi bjuder honom till Helsingborg för Byggstart av Oceanhamnen. Till sin hjälp får han en pir, några containrar, ett gäng byggmaskiner och inte minst sina 11 välkända artister att leka med. Vad i hela världen kan det bli av det? Allt vi vet är riktningen… UPP!