Stort intresse för Prisma – techfokus lockar

Stort intresse för Prisma – techfokus lockar

I början av sommaren blev det klart att den nya tech-hubben HETCH flyttar in i Prisma när huset står klart i slutet av 2020. En spännande profilering som gjort att företag i flera olika branscher visat intresse för att etablera sig i Prisma.

Hetch är redan igång i tillfälliga lokaler på Järnvägsgatan i Helsingborg. Tanken med Hetch är att startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag ska blandas och kunna bedriva forskning och utveckling inom techområdet. Hetch erbjuder bland annat tillgång till accelerator, startupcommunity, flexibla arbetsplatser, koppling till utbildning och forskning, affärsrådgivare, investerare och ett supporterande nätverk.

David Nilsson Sträng, grundare och tidigare delägare till Smart Refill är den som tagit initiativ till projektet och fått med sig partners som SUP46, Wihlborgs och Cremento med Resurs Banks vd Kenneth Nilsson. Hetch stöttas också av Helsingborgs stad.

– Min vision är att Hetch ska bidra till att göra Helsingborg till den ledande techstaden i Sverige. För att nå dit har vi valt att samarbeta med SUP46, ett av Europas ledande startupcommunities, som blir en del av Hetch. Detta är deras första etablering utanför Stockholm. Men jag är också övertygad om vår framgång ligger i att Hetch inte bara attraherar startupbolag utan också etablerade bolag som kan placera innovationsteam här. Ett exempel är Resurs Bank som är med från start, säger David Nilsson Sträng.

– Till dags dato har företag som BigHeart, Techella, Noboto och Think accelerator valt att bli del av Hetch och vi får diskussioner med många fler, berättar David Nilsson Sträng.

Jan-Erik Johansson, ansvarig fastighetschef på Wihlborgs, är glad över samarbetet med Hetch:

– Vår vision är att Prisma ska bli ett tech-hus där Hetch blir ett nav som också ger mervärden till andra företag till huset. Men Hetch är mycket mer än så – det är en viktig satsning för staden Helsingborg och utvecklingen av näringslivet här. Genom att Hetch också kommer att driva restaurang, välkomstservice och en meeting point får vi dessutom en levande bottenvåning i huset, vilket blir till glädje för alla som arbetar och bor i Oceanhamnen.

Inne i Prisma kan man börja ana hur utrymmet kommer se ut när det står klart.

Hyreskontrakt är tecknade med ytterligare två hyresgäster som kommer att offentliggöras inom kort. Förhandlingar pågår med flera andra företag.

Prismas stomme är nu uppe i sin fulla höjd. Monteringen av fasadelement pågår och redan nu kan man få ett första intryck av hur huset kommer att se ut. Om allt går enligt planerna kommer fasaden att vara färdigställd vid årsskiftet.

Läs mer på prismahelsingborg.se och hetch.se. På Prismas webbplats finns också en webbkamera som visar bygget i realtid.

Innehåll från Wihlborgs till Oceanhamnens nyhetsbrev.