Var med och dra igång bygget av nya stadsdelen

På lördag den 24 mars drar vi igång bygget av nya Oceanhamnen. En helt ny stadsdel som tar Helsingborg rakt in i framtiden. Vi drar igång bygget med en feststämning som kommer att ge dig hisnande tankar på vad som är möjligt.

Välkommen till Oslopiren lördagen 24 mars med start klockan 15. Tillsammans med dig kommer vi att ha en magisk kväll där du kan testa, smaka och leka med graffittikonstnärer, foodtrucks, nycirkusartister, byggare och visionärer. Och inte minst kolla in hur vi ser på framtidens stadsdel Oceanhamnen, för hur är egentligen utsikten från 8:e våningen? Program för dagen hittar du här.

Vi avslutar dagen med en spektakulär nycirkusupplevelse tillsammans med berömda Jesper Nikolajeff och hans 11 UPP-täckande artistkollegor, missa inte detta för allt i världen!

Vill du veta mer om vad som händer i stadsutvecklingsprojektet och på pixlapiren, följ oss på Facebook.

Illustationsbild med texten byggstart 24 mars

– Byggstarten är en historisk milstolpe. Vi ska bygga en ny unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Det är också en del i det långsiktiga arbetet för att bygga ihop Helsingborg till en gemensam stad. En utveckling som vi genomför tillsammans med helsingborgare och andra aktörer, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Den första etappen ska ge plats för tre kontorsbyggnader, fyra bostadskvarter, ett torg, en ny park i torrdockan, en kajpromenad och en kanal som skapar den första ön i stadsdelen. En arkitektonisk S-formad gång- och cykelbro mellan Oceanpiren och Knutpunkten ökar närheten till centralstationen och centrum. Den kommer att vara klar när de första flyttar in i området.

– Hela det här H+ projektet uppmuntrar oss som är inblandade till att testa nya idéer, aktiviteter och olika typer av samarbeten. Det har lett både till ny teknik som ska införas i området och nya typer av samarbeten med aktörer som är med och bygger den nya hållbara stadsdelen. När vi nu drar igång bygget av den nya stadsdelen så vill vi göra det tillsammans med er helsingborgare genom att bjuda på ett annorlunda och roligt event på pixlapiren som ju ligger i den nya stadsdelen, säger Jessica Engvall, kommunikationsansvarig för H+ projektet.