Var med och invig nya mötesplatsen #pixlapiren

Fredagen den 27 maj invigs #pixlapiren i Helsingborg. Det ska bli en ny mötesplats för helsingborgarna att testa och förverkliga idéer och aktiviteter. Under några timmar bjuder vi in helsingborgarna att vara med att pixla på Oslopiren. Var med och invig den nya mötesplatsen!

#pixlapiren är ett unikt och tillfälligt projekt i Helsingborg. Under de kommande 8-10 åren lånar staden ut ett område på Oslopiren, som ingår i stadsutvecklingsprojektet H+, till helsingborgare och föreningar. Här får alla möjlighet att testa och förverkliga små och stora idéer och som inte ryms i staden idag. Det kan vara aktiviteter som sträcker sig över några timmar till flera år.

– #pixlapiren har alla förutsättningar att bli en ny spännande mötesplats som ger plats för aktiviteter och oväntade inslag. På Oslopiren finns det möjlighet för helsingborgarna att testa och skapa olika idéer och aktiviteter samtidigt som de upptäcker en ny plats i Helsingborg. Oslopiren ska bli en del av den nya stadsdelen Oceanhamnen som börjar byggas på Oceanpiren nästa år, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande.

Fredagen den 27 maj invigs #pixlapiren och helsingborgarna bjuds in att pixla genom att delta i någon av de workshopbaserade aktiviteterna med start klockan 14:00.

– Invigningen är en kickoff för den första säsongen för #pixlapiren. Vi kommer att starta med action paining där vi hoppas att helsingborgarna vill hjälpa till att skapa ett nytt färgoriginal på en gammal färjeterminal. Med livemusik, gör det själv burgare, bollspel och inbjudande platser för skönt häng finns här en plats för alla, säger Alfred Nerhagen, projektledare för #pixlapiren.

Program för invigning fredagen den 27 maj på Oslopiren, Oceangatan 2

  • 15:00 Färgsprakande invigning av #pixlapiren
  • 15.20 Action painting – kasta färg med slungor och skjutredskap på Terminalen

Aktiviteter klockan 14:00-19:00

  • Pumpa Piren – odla pumpor med trädgårdsmästaren i vår stadsodling
  • Måla piren – ungdomsrådet fixar en gatumålning med tema gemenskap
  • Pimpa skrotbilen – i vår uppfinnarverkstad förvandlas skrot till konstverk
  • #pixlapiren – formskapet skapar själva logotypen för #pixlapiren under kickoffen
  • Streetart – testa att spraymåla graffiti på vår nya streetart-vägg
  • Guidade turer i utställningen om utvecklingen av Oslopiren – från hamn till stad