Castellum bygger Helsingborgs första WELL-hus

Castellum bygger Helsingborgs första WELL-hus

Castellums kontorshus GreenHaus blir Helsingborgs första WELL-certifierade kontorshus. Ett hus som får människor att må bra och prestera bättre.

För Castellum är människorna i deras fastigheter det allra viktigaste. Digitalisering, hållbarhet och ständigt ökad konkurrens på kompetens, allt har satt människan i fokus. Arbetsplatsens betydelse har aldrig varit större än nu.

Ett exempel på hur Castellum tänker i nya banor är WELL-konceptet. Det är en internationell byggstandard, utvecklad av forskare, läkare och arkitekter. Konceptet utgår från sju delar som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. I en WELL-byggnad ställs därför extra höga krav på ventilation, värme, ljus och ljud, eftersom det är dessa faktorer som mest påverkar människans hälsa, prestation och välbefinnande.

Castellum ser WELL som ett systematiskt verktyg i arbetet med att erbjuda arbetsplatser som hjälper företag att utvecklas och människor att växa. Tack vare detta kommer GreenHaus bli ett kontorshus som främjar medarbetarnas hälsa och välmående, vilket kommer leda till höjd produktivitet. Förhoppningsvis kan det bli en inspiration för andra aktörer som vill skapa bättre arbetsytor för sina anställda.