Niwa – Nya smarta bostäder på Gåsebäck är klara för uthyrning

Strax söder om Helsingborgs centrum, i Gåsebäck, har gammal industrimark ersatts med hållbara och smarta bostäder med mobila nycklar.

Huset har 39 lägenheter om 1-3 rum och kök på 25-78 kvadratmeter. Lägenheterna är modernt inredda med golv av ekparkett, köksbänkskivor i kvarts och helkaklade badrum med golvvärme. Köken har spis induktionshäll och varmluftsugn. I varje badrum finns tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Högst upp till höger på den här webbsidan finns det en visningsfilm. På samma sida kan du också lämna en intresseanmälan om du vill hyra en lägenhet.

Bostäderna präglas av en nytänkande och stilren arkitektonisk framtoning med exklusiva materialval. Byggnaden omgärdas av en upphöjd japansk trädgård där träd, bambu och buskar bidrar till en lugn plats. De nya bostäderna tillför fler människor till platsen vilket bidrar till rörelse och trygghet i området. Bilden visar det hållbara huset Niwa på Gåsebäck i Helsingborg.

Smarta och hållbara bostäder

Huset är mycket energieffektivt tack vare bland annat solceller på taket och ventilation med hög energiåtervinning i alla lägenheter. Hållbarhet står i fokus och fastigheten är helt cirkulär, byggd enligt Miljöbyggnad Silver. År 2022 gick den till final i tävlingen Årets Miljöbyggnad.

För att skapa ett tryggt boende finns det inga nycklar till huset som kan tappas bort. Du kommer bara in i byggnaden och lägenheten genom digital access. Via den digitala accessen kommer du även åt fastighetens gemensamhetsytor. På samma sätt som du idag kan betala genom att ”blippa” telefonen, öppnar du nu även dörrar med ett mobilt låssystem. Du låser upp via Bluetooth, så det behövs ingen internetuppkoppling. Om oturen är framme kan du logga in på ditt nyckelkonto på en annan telefon som är kopplad via bluetooth.