Serneke ger ”Tura” en helt ny mening

Mellan Kronborg och citys puls, på Smugglaregränd i Oceanhamnen, kommer bostadskvarteret Tura att ligga. Hela kvarteret kännetecknas av variation. Det är nästan som att vandra längs kanalen i Amsterdam. I Oceanhamnen bor du så nära havet att det verkligen känns som att bo på en ö. Så nära att Tura har fått en helt ny mening.

Långt innan bygglovshandlingarna skickades in har Serneke haft en tät dialog med kommunen i utformningen av husen. Arkitekterna Pontus och Ilyas på Möller Arkitekter har haft filosofin att de själva ska kunna tänka sig att bo i varje bostad i Tura och på det sättet har lägenheternas utformning optimeras och planerats med fingertoppskänsla.

Bild på en ung pojke med svart hår som skär grönsaker på en skärbräda. Bakom honom står en äldre man och visar hur han ska hålla kniven. På bilden står det "Tura till aftensmad"

Planlösningarna i lägenheterna är halvöppna för att skapa mer utrymme för livet. Det betyder att du i flera av lägenheterna kan dölja arbetsytorna för gästerna som befinner sig i vardagsrummet, när du står i köket och lagar mat. Treorna och fyrorna har gästtoalett och alla lägenheter har stora balkonger eller uteterrasser. Vissa har till och med två. Där får du både morgonsol och kvällssol. Bor du allra högst upp kan du bo i din alldeles egen villa. Fast på taket. Med en egen terrass och utsikt över staden. Havet. Och livet på Oceanhamnen.

Tura är Sernekes andra projekt i Oceanhamnen och vi planerar just nu för en säljstart senare i vår. Det är mycket som ska förberedas inför en försäljning och genom att göra en intresseanmälan på Turas hemsida på Serneke Bostad, får du en inbjudan till försäljningstarten men även annan information kring Tura och vad som händer i Oceanhamnen. Byggstart för Tura är planerad till hösten 2019 och inflyttningen sker under 2021. I vårt första projekt såldes hela 70% av lägenheterna på två månader, så det märks att många gillar våra lägenheter och det centrala läget i Sundets pärla, Helsingborg.