Välkommen till matevent i Helsingborg för att se och smaka på framtidens mat

Lördagen den 10 februari arrangeras ett matevent med året-runt-odlad mat i Oxhallen i Helsingborg. Mellan klockan 12 och 19 är du välkommen till ett annorlunda matevent med fokus på framtidens mat och prat om just mat.

Oxhallen ligger i Husarområdet i Helsingborg. Det är ett av de fyra stadsdelarna som ingår i det stora stadsutvecklingsprojektet H+. Här i ett mörkt hörn i Oxhallen ska hållbar året-runt-odling av mat testas under ett års tid. Det ingår i det unika innovationsprojektet Odlande stadsbasarer där ett 20-tal partners ingår, däribland Helsingborgs stad.

I Helsingborg finns redan några lokala matproducenter som producerar mat på ett hållbart och innovativt sätt. Under mateventet får du möjlighet att träffa lokala matproducenter och matkreatörer som bjuder på matshower med närproducerad mat som säljs och tillagas i Oxhallen. Du får också möjlighet att lära dig mer om hur odlingen fungerar och även möjlighet att se och smaka på maten. Kanske passa på att äta en god lunch?

Mateventet den 10 februari pågår mitt under ljuseventet Drömljus där Helsingborg under tio dagar fylls med spektakulära ljus- och ljudinstallationer och aktiviteter.

Program till matevent på Oxhallen.