Bostäder i Oceanhamnen

Oceanhamnen har ett spektakulärt läge precis vid stadens inlopp. När området är klart kommer det vara en stadsdel byggd på öar, fylld med moderna och havsnära bostäder.

Visionsbild som visar bostäder i Oceanhamnen

Illustration som visar första utbyggnadsetappen på Oceanpiren och hur området ser ut idag, vy från havet. Bild: Comotion

På Oceanhamnen finns det i den första fasen planer på att bygga cirka 450 bostäder med butiksytor i bottenplan. Med fina innergårdar, gemensamma takterrasser och balkonger med utsikt över Öresund kommer dessa onekligen bli ett attraktivt inslag i Helsingborg.

Vi utvecklar stadsdelen med ambitionen att den ska bli en urban arkipelag med goda kopplingar till centrum och kollektivtrafiken. Staden arbetar för att området ska ha ett varierat utbud av butiker, restauranger och service.

Bild: Karin Kasimir, Helsingborgs stad

Mellan Oceanpiren och Oslopiren finns det planer på att bygga en helt ny ö, för att koppla ihop de två pirerna. Exakt när ön kommer byggas är inte satt i sten, men förmodligen kommer det dröja några år. Under tiden kommer ytan mellan de två pirerna vara öppen.

Nedan kan du se vinnarfilmen från markanvisningstävlingen med mer information om de olika projekten.

En stadsdel med något för alla

Förutom vackert belägna bostäder och butiker så kommer Oceanhamnen i den första fasen ge plats för 32 000 kvadratmeter kontorslokaler, en förskola, en kajpromenad och en park i torrdockan. Med sandstranden Banana Bay som pricken över i:et kommer den nya stadsdelen ha något för alla. Det finns även planer på att bygga ett havsbad i området.

Visionsbild som visar bostäder i Oceanhamnen

Här kan du se var byggherrarna bygger

Det är totalt sex byggherrar som ska bygga bostäder i den nya stadsdelen. Kartan härunder visar var de ska bygga.

 Kartan visar var det ska byggas bostäder i oceanhamnen

1A-B – Midroc
2A – Sundprojekt
2B – Serneke
3A – Serneke
3B – Riksbyggen
4A-B – Magnolia

Vill du veta mer? Här hittar du länkar till byggherrarna: