Bostäder i Oceanhamnen

Oceanhamnen har ett spektakulärt läge precis vid stadens inlopp. När området är klart kommer det vara en stadsdel byggd på öar, fylld med moderna och havsnära bostäder. Den första etappen av området beräknas vara klar under 2022 och då ska även alla bostäder vara inflyttade. Till höger på denna sidan lägger vi upp länkar till nya bostadsprojekt som kommer i den andra etappen av området. Letar du lägenhet bland de existerande bostadsrättsföreningarna i området så rekommenderar vi att du söker på ”Oceanhamnen, Helsingborg” på existerande sajter för bostadsförsäljning.

Visionsbild som visar bostäder i Oceanhamnen
Illustration som visar första utbyggnadsetappen på Oceanpiren och hur området ser ut idag, vy från havet. Bild: Comotion

I Oceanhamnen finns det i den första fasen planer på att bygga cirka 450 bostäder med butiksytor i bottenplan. Med fina innergårdar, gemensamma takterrasser och balkonger med utsikt över Öresund kommer dessa onekligen bli ett attraktivt inslag i Helsingborg. Etapp 2 beräknas vara klar under 2022.

Vi utvecklar stadsdelen med ambitionen att den ska bli en urban arkipelag med goda kopplingar till centrum och kollektivtrafiken. Staden arbetar för att området ska ha ett varierat utbud av butiker, restauranger och service.

Bild: Karin Kasimir, Helsingborgs stad

Mellan Oceanpiren och Oslopiren finns det planer på att bygga en helt ny ö, för att koppla ihop de två pirerna. Exakt när ön kommer byggas är inte satt i sten, men förmodligen kommer det dröja några år. Under tiden kommer ytan mellan de två pirerna vara öppen.

Nedan kan du se vinnarfilmen från markanvisningstävlingen med mer information om de olika projekten.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

En stadsdel med något för alla

Förutom vackert belägna bostäder och butiker så kommer Oceanhamnen i den första fasen ge plats för 32 000 kvadratmeter kontorslokaler, en förskola, en kajpromenad och en park i torrdockan. Med sandstranden Banana Bay som pricken över i:et kommer den nya stadsdelen ha något för alla. Det finns även planer på att bygga ett havsbad i området.

Vill du veta mer? Här hittar du länkar till nya projekt: