Vill du testa idéer på #pixlapiren?

Pixlapiren är en unik och kreativ mötesplats i Oceanhamnen. Sedan 2016 då vi invigde platsen har flera hittat hit för att testa och förverkliga sina idéer. På dessa 692 kvadratmeter kan du möta graffare, skatare, elbilsbyggare och de som bara picknickar och blickar ut över havet.

Bild som visar en del av pixlapiren

Väster om Helsingborg C på den yttersta piren ligger Oslopiren där Oslofärjan gick under många år. Sedan färjan slutade gå har platsen legat i dvala och området har blivit ett ingenmansland. Redan 2010 bjöd staden tillsammans med fem konstnärer in helsingborgarna till en hägring av hur det framtida Oceanhamnen skulle kunna se ut. Sommaren 2011 bjöd staden in till Folkets hamn, där invånarna bland annat fick bada i ett tillfälligt containerbad. 2016 väcktes området till liv igen.

Sedan dess har många helsingborgare hittat hit för att förverkliga sin idé, själva eller tillsammans med andra pixlare på platsen. Det är också en fantastisk plats för evenemang och event och vi vill att fler sådana ska genomföras här på plats.

Varför #pixlapiren?

Oslopiren är stor, därför har vi delat in den i ett rutmönster där varje ruta är cirka 10 gånger 10 meter. Det är inte hugget i sten, vi testar oss fram. Tanken är att helsingborgarna får låna en ruta, eller pixel, för sin aktivitet under en period. Genom att fylla sin ruta bidrar helsingborgarna till #pixlapiren.

Pixlarna på Oslopiren kommer precis som staden att förändras och variera över tid för att skapa en mix av händelser och utveckling.

Bild på graffiti i pixlapiren

Ansök om pengar från Visionsfonden

Du kan ansöka om pengar från Visionsfonden för att förverkliga dina idéer om #pixlapiren. Använd den här e-tjänsten.

Mer information

helsingborg.se hittar du mer information och lite vanliga frågor och svar. Du kan även mejla till pixlapiren@helsingborg.se. Vi ses väl på #pixlapiren i sommar?