Vill du vara med och testa idéer på #pixlapiren?

Pixlapiren är en unik och kreativ mötesplats i Oceanhamnen. Sedan 2016 då platsen invigdes har flera hittat hit för att testa och förverkliga sina idéer. På dessa 692 kvadratmeter möter du graffare, skatare, elbilsbyggare och de som bara picknickar och blickar ut över havet.

Bild som visar aktiviteter på pixlapiren

Aktiviteter på Pixlapiren.

Väster om Knutpunkten på den yttersta piren ligger Oslopiren där Oslofärjan gick under många år. Sedan färjan slutade gå har platsen legat i dvala och området har blivit ett ingemansland. Redan 2010 bjöd staden tillsammans med fem konstnärer in helsingborgarna till en hägring av hur det framtida Oceanhamnen skulle kunna se ut. Sommaren 2011 bjöd staden in till Folkets hamn, där invånarna bland annat fick bada i ett tillfälligt containerbad. 2016 väcktes området till liv igen.

Sedan dess har många helsingborgare hittat hit för att förverkliga sin idé, själva eller tillsammans med andra pixlare på platsen. Det är också en fantastisk plats för evenemang och event och fler sådana vill vi ska genomföras här på plats.

Varför #pixlapiren?

Oslopiren är stor, därför har vi delat in den i ett rutmönster där varje ruta är cirka 10 gånger 10 meter. Det är inte hugget i sten, vi testar oss fram. Tanken är att helsingborgarna får låna en ruta, eller pixel, för sin aktivitet under en period. Genom att fylla sin ruta bidrar helsingborgarna till att #pixlapiren.

Pixlarna på Oslopiren kommer precis som staden att förändras och variera över tid för att skapa en mix av händelser och utveckling.

Ansök om pengar från Visionsfonden

Du kan ansöka om pengar från Visionsfonden för att förverkliga dina idéer om #pixlapiren. Använd den här e-tjänsten.

Mer information

Skicka e-post till pixlapiren@helsingborg.se så berättar vi mer. Vi ses väl på #pixlapiren i sommar?